آموزش اطفا حریق، اعلان حریق و تهویه تخلیه و مدیریت دود

نرم افزار اتواسپرینک یا پایپ نت

در این ویدیو به موضوعات زیر پرداخته می‌شود: (نکته: موارد ذکر شده تیترهای موضوعات صحبت شده در ویدیو است و توصیه ما به شما این است که ویدیو را کامل ببینید، زیرا تمامی مطالب گفته شده در ویدیو به صورت متن نوشته نشده است)

در این ویدیو  دو نرم افزار اتواسپرینک و پایپ نت را از جنبه های مختلف با هم مقایسه می‌کنیم تا با قابلیت‌های این نرم‌افزارها بیشتر آشنا شوید با ما همراه باشید.

 این نرم افزارها را در ۸ آیتم با همدیگر مقایسه می‌کنیم:

۱) هزینه نرم افزار

۲) محاسبه هیدرولیکی ( هیزن ویلیام و دارسی ویسباخ )

۳) مدل سازی سه بعدی

۴) ارتباط با اتوکد

۵) سرعت طراحی ( مساحت‌های زیاد)

۶) خروجی ( گزارش محاسبات هیدرولیکی و خروجی به نرم افزار اتوکد )

۷) امکانات طراحی

۸) سخت افزار

۱) هزینه نرم افزار :

خوشبختانه هر دو نرم افزار به صورت رایگان در سایت ها موجود هستند و دست ما به عنوان طراح برای استفاده از این نرم افزار ها کاملاً باز است.

۲) محاسبات هیدرولیکی :

در هر دو نرم افزار دو فرمول هیزن ویلیام و فرمول دارسی ویسباخ قابل انتخاب است و ما می توانیم در منوهای تنظیمات نرم افزار هر کدام از این فرمول ها که برای طراحی نیاز باشد را انتخاب کنیم.

۳) مدل سازی سه بعدی :

نرم افزار اتواسپرینک قابلیت مدلسازی سه بعدی را دارد ولی نرم افزار پایپ نت این قابلیت را ندارد.

ما در نرم افزار پایپ نت اگر بخواهیم به صورت سه بعدی کار را نشان دهیم باید آن را در به صورت ایزومتریک مدلسازی کنیم ولی در نرم افزار اتواسپرینک به راحتی می توان در هر ۳ بعدی سیستم اطفای حریق را مذدل نمود

۴) ارتباط با اتوکد :

این مورد یکی از آیتم های مهم می باشد از آنجا که تمام نقشه های سیستم اطفاء حریق را در نرم افزار اتوکد انجام می‌دهیم و برای محاسبات وارد نرم افزارها می کنیم، InterLock بودن دو نرم افزار بسیار مهم است، خوشبختانه هر دو نرم افزار با نرم افزار اتوکد InterLock هستند. اما پلانی (نقشه اتوکد) که وارد نرم افزار پایپ نت می کنیم فقط مکان اسپرینکلرها و طول لوله‌کشی را نشان می‌دهد و این المان ها (خطوط لوله کشی در نقشه اتوکد و بلاک اسپرینکلرها) قابل تشخیص برای نرم افزار پایپ نت نیست.

اتواسپرینک :

نرم افزار اتو اسپرینک کاملاً شبیه نرم افزار اتوکد میباشد و پلانی که وارد شده است را می توانید لایه های آن را خاموش ، روشن و یا جابجا کنید و تمامی لایه هایی که در نرم افزار اتوکد هستند در نرم افزار اتواسپرینک نیز وارد می‌شود.

مورد بعدی که بسیار مهم است  بلاک‌های اسپرینکلری که در نرم افزار اتوکد ترسیم شده است با انتخاب در نرم افزار اتواسپرینک و با یک کلیک راست بر روی بلاک می توان آن را به اسپرینکلر در نرم افزار اتواسپرینک تبدیل نماییم و خطوطی که در نرم افزار اتوکد ترسیم کرده بودیم را به راحتی با یک کلیک راست زدن به پایپ (لوله) تبدیل نماییم.

در واقع در نرم افزار اتواسپرینک ما نیازی به ترسیم دوباره لوله و اسپرینکلر نداریم و این قابلیت سرعت ما را در طراحی به نسبت نرم افزار پایپ نت بالاتر می‌برد. حال می‌توان رایزر را رسم نماییم و سایز لوله ها را بر اساس جداول از پیش تعیین شده (پایپ اسکجوال) در نرم افزار اتواسپرینک سایز زنی کنیم.

۵) سرعت طراحی :

معمولاً ما در مساحت‌های زیاد که طراحی هیدرولیکی مزیت زیادی را ایجاد می‌کند وارد نرم افزارها می شویم،  در مساحت های زیاد توصیه ما به شما این است که از نرم افزار اتواسپرینک استفاده نمایید.

۶) خروجی نرم افزار :

هر دو نرم افزار می توانند بر اساس NFPA گزارش دهند، در نرم افزار پایپ نت به صورت Word این کار را انجام می شود و در نرم افزار اتواسپرینک به صورت pdf خروجی نمایش داده می‌شود.

۷) امکانات طراحی :

نرم افزار اتواسپرینک بسیار امکانات بیشتری را به جهت طراحی به ما خواهد داد؛ مثلا  می‌توانیم ناحیه طراحی را کاملاً رسم نماییم و به و از لحاظ هیدرولیکی بهینه کنیم، متاسفانه این قابلیت‌ها را در نرم افزار پایپ نت مشاهده نمی کنید.

پس از طراحی در نرم افزار اتواسپرینک متراژ لوله های مصرفی، تعداد اسپرینکلر و اتصالات را اگر در زمان طراحی تعریف کرده باشید می‌توانید به صورت یک جدول در اختیار داشته باشید. همچنین می توانید شیرالات و منبع پمپ و تجهیزات دیگری که در طراحی اطفای حریق استفاده می‌کنیدرا در نرم افزار اتواسپرینک  مدل نمایید.

۸) سخت افزار :

نرم افزار پایپ نت بسیار سبک تر از نرم افزار اتواسپرینک است و بر روی کامپیوتر های قدیمی راحت تر اجرا می شود. نرم افزار اتواسپرینک نیازمند به کارت گرافیک مجزا است، یعنی ما فقط با داشتن CPU نمیتوانیم طراحی را با نرم افزار اتواسپرینک انجام دهیم و حتما باید کارت گرافیک مجزایی در کنار CPU داشته باشیم تا بتواین سیستم اطفای حریق را مدل سازی نماییم. البته خوشبختانه ورژن ۲۰۱۳ نرم افزار اتواسپرینک به کارت گرافیک ضعیف تری نیاز دارد ولی همچنان وجود یک کارت گرافیک مجزا برای انجام طراحی الزامی است.

توجه:
برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق مطابق ضوابط آتشنشانی استان تهران و NFPA 13 (گروه کم خطر، خطر معمولی، پرخطر) به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک و پایپنت کلیک نمایید. 

برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق انبارها مطابق با استاندارد NFPA 13 ویرایش ۲۰۲۲ به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک (کم خطر، خطر معمولی، پرخطر و انبارها (اسپرینکلر روی سقف، اسپرینکلر داخل رک)) کلیک نمایید.

همچنین:
برای مشاهده مطالب آموزشی پمپ‌ های آتش نشانی طبق ضوابط تهران و استاندارد NFPA 20سایت ادوپمپ را مشاهده نمایید (کلیک کنید)

برای مشاهده مطالب آموزشی سیستم اعلان حریق طبق ضوابط تهران و استاندارد  NFPA 72سایت ادوآلارم را مشاهده نمایید (کلیک کنید)