آموزش اطفا حریق، اعلان حریق و تهویه تخلیه و مدیریت دود

سیستم سیلابی

انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است. (آموزشگاه اِدوفایر)

سیستم سیلابی (دلیوج) – Deluge Sprinkler System

در سیستم سیلابی تمامی اسپرینکلرها از نوع اسپرینکلر باز (Open Head Sprinkler) می‌باشند. از این نوع سیستم در مکان‌هایی استفاده می‌شود که به عامل اطفای زیادی در یک لحظه برای  کنترل و اطفای حریق نیاز است. آب که عامل اطفا در این سیستم است در پشت یک شیر الکتریکی نگه داشته شده است.

سیستم سیلابی

فعال شدن سیستم اسپرینکلر

سیگنال باز شدن شیر این سیستم توسط سیستم تشخیص حریق الکتریکی و یا نیوماتیکی (Pneumatic) ارسال خواهد شد. سیستم تشخیص حریق در تمامی محل‌هایی که اسپرینکلر نصب شده‌اند قرار دارند و پس از تشخیص حریق و ارسال سیگنال، شیر کنترلی باز شده و آب درون شبکه اسپرینکلر جریان پیدا خواهد نمود. برای جلوگیری از خطای سیستم معمولا سیستم اطفا دلیوج را به گونه‌ای تنظیم‌ می‌کنند که با اعلام حریق دو دتکتور شیر کنترلی باز شود. بعد از باز شدن شیر کنترلی، حجم گسترده‌ای از آب در مدت زمان کوتاهی از اسپرینکلرها خارج خواهد شد. ممکن است فعال سازی سیستم دلیوج توسط اسپرینکلرهای پایلوت نیز صورت گیرد. سیستم پایلوت می‌تواند به صورت تر و یا خشک نیز باشد. بدین صورت که در صورت فعال شدن یک اسپرینکلر، فشار درون سیستم کم شده و این امر موجب کاهش فشار پشت  شیر دیافراگمی این سیستم گردد و فشار آب درون سیستم بیش از فشار پشت شیر دیافراگمی گردد و آب درون شبکه اسپرینکلر جریان پیدا کند. از این مورد در جاهایی استفاده می‌شود که امکان نصب دتکتور وجود ندارد یا وجود دتکتور موجب خطاهایی در سیستم گردد. در قسمت ویدیوهای این بخش، انیمیشن سیستم پایلوت اسپرینکلر تر و خشک (Wet or Dry Pilot Sprrinkler) را مشاهده خواهید نمود.

کاربردهای سیستم اطفا حریق سیلابی

  • ترانزیستورها
  • خنک سازی مخازن سوخت
  • هر مکانی که نیاز به آب گسترده برای کنترل و یا اطفای حریق دارند.

ویدیوهای زیر انواع سیستم‌های سیلابی را به صورت انیمیشن – ویدیو نمایش داده می‌شود. در این ویدیوها انواع فعال‌سازهای این سیستم و تاثیر آن در شروع این سیستم اطفا را مشاهده خواهید نمود.

سیستم سیلابی که جهت جلوگیری از آسیب‌های احتمالی به تجهیزات  این سیستم درون یک محفظه نصب شده‌اند.