آموزش اطفا حریق، اعلان حریق و تهویه تخلیه و مدیریت دود

مزایای محاسبه هیدرولیکی سیستم اسپرینکلر در مقایسه با جداول پیش تعیین شده (پایپ اسکجوال)

در این ویدیو به موضوعات زیر پرداخته می‌شود: (نکته: موارد ذکر شده تیترهای موضوعات صحبت شده در ویدیو است و توصیه ما به شما این است که ویدیو را کامل ببینید، زیرا تمامی مطالب گفته شده در ویدیو به صورت متن نوشته نشده است)

در این ویدیو سعی شده است که تفاوت بین طراحی به روش هیدرولیکی و روش جداول از پیش تعیین شده را با هم بررسی نماییم. همچنین در این ویدیو محدودیت های روش از پیش تعیین شده را توضیح خواهیم داد و این موضوع را بیان می‌کنیم که طبق NFPA 13 در چه جاهایی بایستی از روش هیدرولیکی استفاده کنیم .

همچنین از لحاظ هزینه نیز بررسی خواهیم نمود که روش محاسبه هیدرولیکی به صرفه تر خواهد بود  یا روش جداول از پیش تعیین شده.

طبق NFPA 13 ما می توانیم از روش جداول از پیش تعیین شده تصرفات کم خطر مثل مسکونی و اداری و در تصرفات خطر معمولی مثل پارکینگ و تجاری ها استفاده کنیم ولی مجاز نیستیم از این روش در گروه‌ پرخطر و انبارها استفاده کنیم و به جای آن باید از روش هیدرولیکی استفاده شود.

بر اساس ضوابط تهران در تصرفات گروه S1 و S2 ما می‌توانیم از جداول از پیش تعیین شده (پایپ اسکجوال) استفاده کنیم و در تصرفات گروه S3 و انبارها ما نمی توانیم از جدال از پیش تعیین شده استفاده کنیم.

نکته :

طبق NFPA 13  ویرایش ۲۰۱۹ با توجه به جدول ۱۹.۳.۲.۱ اگر از روش پایپ اسکجوال یا همان جداول از پیش تعیین شده استفاده کنیم دبی مورد نیاز سیستم ما به شدت بالاتر از حالت هیدرولیکی خواهد شد و دلیل آن این است که هیچ محاسباتی را انجام نداده ایم و بایستی یک مقدار over design طراحی نماییم.

محدودیت های دیگر روش جداول از پیش تعیین شده این است که فقط ما می‌توانیم برای سیستمهای درختی از این روش استفاده کنیم و برای سایز زنی لوله ها و تعیین هد و دبی سیستم در روش لوله کشی لوپ (حلقه ای) و شبکه ای بایستی از نرم افزارهای هیدرولیکی همچون اتواسپرینک و پایپ نت استفاده نماییم

نکته :

در روش جداول از پیش تعیین شده  باید به یک نکته توجه داشته باشیم که تعداد اسپرینکلر هایی که بر روی یک شاخه قرار می گیرند در جداول از پیش تعیین شده حداکثر۸ عدد می باشد الیته در موارد خاص می‌توان این تعداد را به ۹ یا ۱۰ اسپرینکلر افزایش دهیم به شرطی که سایز لوله ی که این شاخه را تغذیه می کند افزایش یابد.

آنچه در ویدیو فوق یاد خواهید گرفت به صورت زیر می باشد

۱) سایز رایزر چگونه محاسبه می شود.

۲) اختلاف قیمت تجهیزات ابتدای رایزر

۳) اختلاف قیمت تجهیزات سر خط.

۴) هزینه اسپرینکلرها در روش هیدرولیکی و جداول از پیش تعیین شده (پایپ اسکجوال).

۵) هزینه لوله های مصرفی در روش هیدرولیکی و جداول از پیش تعیین شده(پایپ اسکجوال).

۶) حجم مخزن در روش هیدرولیکی و جداول از پیش تعیین شده(پایپ اسکجوال).

۷) هزینه پمپ در روش هیدرولیکی و از پیش تعیین شده(پایپ اسکجوال).

۸) هزینه طراحی در روش هیدرولیکی

۹) نتیجه گیری

توجه:
برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق مطابق ضوابط آتشنشانی استان تهران و NFPA 13 (گروه کم خطر، خطر معمولی، پرخطر) به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک و پایپنت کلیک نمایید. 

برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق انبارها مطابق با استاندارد NFPA 13 ویرایش ۲۰۲۲ به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک (کم خطر، خطر معمولی، پرخطر و انبارها (اسپرینکلر روی سقف، اسپرینکلر داخل رک)) کلیک نمایید.

همچنین:
برای مشاهده مطالب آموزشی پمپ‌ های آتش نشانی طبق ضوابط تهران و استاندارد NFPA 20سایت ادوپمپ را مشاهده نمایید (کلیک کنید)

برای مشاهده مطالب آموزشی سیستم اعلان حریق طبق ضوابط تهران و استاندارد  NFPA 72سایت ادوآلارم را مشاهده نمایید (کلیک کنید)