آموزش اطفا حریق، اعلان حریق و تهویه تخلیه و مدیریت دود

نکات مهم قبل از وارد کردن نقشه اتوکد به نرم افزار اتواسپرینک

در این ویدیو به موضوعات زیر پرداخته می‌شود: (نکته: موارد ذکر شده تیترهای موضوعات صحبت شده در ویدیو است و توصیه ما به شما این است که ویدیو را کامل ببینید، زیرا تمامی مطالب گفته شده در ویدیو به صورت متن نوشته نشده است)

در این ویدیو ۵ نکته طلایی گفته خواهد شد تا شما  عزیزان طراحی سیستم اطفاء حریق اسپرینکلری را که در نرم افزار اتوکد رسم کرده‌اید را بدون مشکل وارد نرم افزار اتواسپرینک کنید و بعد از اجرای چند دستور ساده آماده محاسبات هیدرولیکی شوید.

نکته اول :

بررسی واحد نقشه ترسیمی. Scale

برای این که بدانید با چه واحدی نقشه ترسیم شده می توانیم از چیزهایی که ابعاد ثابتی دارند استفاده کنیم به طور مثال کف پله‌ها حدوداً بین ۲۵ تا ۳۰ سانتی متر است و یا یک خط بین دو تا ستون ترسیم کنید طول خط ترسیمی را مشاهده نمایید، معمولا فاصله بین ستون ها چند متر بیشتر نمی‌باشد.

نکته دوم :

تمیز کردن نقشه اتوکد – Cad Cleanup.

همواره نقشه‌ای که ما از مهندسین معماری می‌گیریم المان های بسیاری را  دارد که خیلی از آنها برای طراحی سیستم اسپرینکلر مناسب نیست ما باید اولاً المان هایی که به کار طراحی سیستم اطفای حریق نمی‌آید فریز یا لایه مربوطه را خاموش نماییم و مواردی که برای جانمایی اسپرینکلر تاثیرگذار است مانند، ستون، در، پنجره، پلکان، دیوار و … به یک رنگ مرده در بیاوریم ( مثلا رنگ خاکستری) تا زمانی که جانمایی اسپرینکلر و لوله سیستم اطفای حریق  ترسیم می‌کنیم به راحتی  قابل تشخیص باشد. باید توجه داشته باشید مواردی که مانع پاشش اسپرینکلر (تیر ریزی سقف، ستون، معماری سقف و …) هستند یا مواردی که منابع تولید حرارت (مثل گرمایش سقفی، یونیت هیتر، روشنایی و …) هستند را از روی نقشه حذف نکنید چون برای جانمایی اسپرینکلرها به این مورد ها نیاز داریم.

نکته سوم :

انتخاب علائم نقشه کشی مناسب برای طراحی سیستم اطفای حریق – Symbols

انتخاب علائم مناسب برای طراحی لوله ها و اسپرینکلر ها در NFPA 170 موجود می باشد. بعد از انتخاب علائم مناسب حتما لوله، اسپرینکلر، شیرها و … در لایه جداگانه قرار دهید زیرا در نرم افزار اتواسپرینک به راحتی می‌توانید  از ویژگی لایه‌بندی استفاده نمایید.

نکته چهارم :

انتخاب بلاک مناسب – Block

باید بلاک مناسبی برای اسپرینکلرها در نظر بگیریم. علائمی که در داخل اتوکد برای اسپرینکلر در نظر می‌گیریم باید مطابق با NFPA 170 باشد و بعد از ترسیم باید دستور بلاک را اجرا نماید و بعد از انتخاب یک نام برای آن بلاک بایستی Base Point آن بلاک را در مرکز  قرار دهید.

نکته آخر :

زمانی که می خواهید نقشه اتوکد را ذخیره کنید ورژنی که ذخیره می‌کنید حتماً باید کوچکتر یا مساوی ورژن نرم افزار اتو اسپرینک شما باشد. توصیه می‌شود که همواره ورژن ۲۰۱۳ به قبل را ذخیره نمایید تا با اتواسپرینک ۲۰۱۳ و ۲۰۱۹ نقشه پلان شما در نرم افزار اتواسپرینک قابل اجرا باشد.

حال بعد از این که کار ما در نرم افزار اتوکد انجام شد یکسری کارها باید در نرم افزار اتواسپرینک انجام دهید تا آماده انجام محاسبات هیدرولیکی شویم.

اولین قدم این است که نقشه اتوکد را وارد اتواسپرینک  کنید در هنگام ورود نقشه اتوکد به نرم افزار اتواسپرینک، واحد نقشه اتوکد ترسیم شده را در نرم افزار اتواسپرینک مشخص نمایید.

 بعد از وارد کردن نقشه اتوکد سراغ نرم افزار اتواسپرینک رفته و واحدهای ترسیمی، لایه های پیش فرض و المان های ترسیمی نرم افزار را تغییر دهید.

برای درک بهتر چگونگی مراحل مطرح شده حتما ویدیو را به صورت کامل ببینید.

توجه:
برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق مطابق ضوابط آتشنشانی استان تهران و NFPA 13 (گروه کم خطر، خطر معمولی، پرخطر) به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک و پایپنت کلیک نمایید. 

برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق انبارها مطابق با استاندارد NFPA 13 ویرایش ۲۰۲۲ به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک (کم خطر، خطر معمولی، پرخطر و انبارها (اسپرینکلر روی سقف، اسپرینکلر داخل رک)) کلیک نمایید.

همچنین:
برای مشاهده مطالب آموزشی پمپ‌ های آتش نشانی طبق ضوابط تهران و استاندارد NFPA 20سایت ادوپمپ را مشاهده نمایید (کلیک کنید)

برای مشاهده مطالب آموزشی سیستم اعلان حریق طبق ضوابط تهران و استاندارد  NFPA 72سایت ادوآلارم را مشاهده نمایید (کلیک کنید)