آموزش اطفا حریق، اعلان حریق و تهویه تخلیه و مدیریت دود

آموزش NFPA 14

در این ویدیو به آموزش NFPA 14 پرداخته خواهد شد این آموزش توسط آموزشگاه حریق اِدوفایر به زبان اصلی برای اولین بار برای شما عزیزان قرار داده شده است. در این ویدیو با حداقل الزامات مربوط به جانمایی سیستم standpipe و hose connection آشنا خواهید شد. مواردی که در این ویدیو به آن پرداخته می‌شود:

۱- تعاریف مهم در NFPA 14 که (استاندارد نصب سیستم لوله ایستاده)
۲- تعریف Hose system
3- چه مکان‌هایی نیاز به سیستم لوله ایستاده دارند (ساختمان‌های بلند مرتبه از نظر سازمان NFPA (بالای ۲۳ متر) همگی نیاز به سیستم لوله ایستاده کلاس ۱ دارند.
۴- موارد ذکر شده در مورد سیستم لوله ایستاده در IFC (International Fire Code)
5- تعریف branch line و Feed Main در سیستم لوله ایستاده
۶- تعریف (FDC (Fire Deoartment Connection
7- انواع سیستم لوله ایستاده (تر، خشک، دستی و …)
۸- انواع کلاس‌های لوله ایستاده (کلاس ۱ ، کلاس ۲، کلاس ۳)
۹- فشار کاری و فشار قابل تحمل در تجهیزات سیستم لوله ایستاده
۱۰- نحوه طراحی سیستم لوله ایستاده
۱۱- نحوه تست سیستم لوله ایستاده مطابق استاندراد NFPA 291
12- سایز شیر تخلیه

نکاتی در مورد سیستم لوله ایستاده و جعبه‌های آتش‌نشانی طبق ضوابط آتش‌نشانی استان تهران

همان طور که می‌دانید در ضوابط آتش‌نشانی استان تهران در واقع ضابطه‌ای برای طراحی سیستم لوله ایستاده وجود ندارد و در ساختمان‌های گروه S3 که ما ۱۰۰gpm را به دبی سیستم اسپرینکلر اضافه می‌کنیم، در واقع Hose Demand گروه کم خطر در NFPA13 می‌باشد و در واقه ما در تهران Hose  داریم نه سیستم standpipe که ضوابط آن در NFPA 14 آمده است. طبق استاندارد NFPA 14 سه کلاس برای سیستم ایتند پایپ داریم. ولی آنچه که در تهران رایج است، به نوعی کلاسی متفاوت با استاندارد NFPA 14 است که یک اتصال ۱/۲ ۱ برای آتش‌نشانی و نیروهای آموزش دیده و یک اتصال ۳/۴ برای متصرفین در نظر گرفته شده است. طبق ضوابط سازمان آتش‌نشانی استان تهران، بایستی در تصرفات غیر مسکونی و اداری در گروه S3 علاوه بر شیلنگ لاستیکی نیمه سخت (۳/۴) باید هوزرک (Hose Rack) نیز برای استفاده آتش‌نشانان تعبیه گردد.