آموزش اطفا حریق، اعلان حریق و تهویه تخلیه و مدیریت دود

نحوه نصب و عملکرد تمپر سوییچ یا سوپروایزری سوییچ (Tamper Swith or Supervisory Switch)

در این ویدیوی آموزشی می‌خواهیم درباره تجهیزی به نام تمپر سوییچ یا سوپروایزری سوییچ (Tamper Switch یا Supervisory Switch) که بر روی شیر ساقه بلند یا همان شیر OS &Y بسته می شود صحبت کنیم.

زمانی که شیر os&y از حالت باز به حالت بسته تغییر مکان دهد به واسطه میله (ROD) که در Tamper Switch تعبیه شده است، کنتاکتی درون تمپرسوییچ (Tamper Switch) رخ می دهد و به واسطه این کنتاکت، سیگنالی به پنل اعلام حریق ارسال می‌شود که این سیگنال باعث نمایان شدن  چراغ خطا (Fault) بر روی کنترل پنل اعلام حریق خواهد شد.

این موضوع کمک خواهد نمود که افرادی که درون پمپ خانه آتش‌نشانی ما قرار ندارند از وضعیت شیر با خبر شوند و عملا با این تجهیز ما شیرهای OS&Y را تحت نظارت خود در آورده ایم. به همین دلیل است که به این تجهیز سوپروایزری سوییچ (Supervisory Switch) گفته می‌شود. در صورت نبود این تجهیز برای فهیدن باز یا بسته بودن شیر بایستی حتما بایستی به پمپ‌خانه مراجعه شود و به stem شیر توجه شود، در صورت مشخص بودن stem(ساقه) شیر، یعنی شیر در حالت باز قرار دارد و در صورت ندیدن این ساقه، یعنی شیر بسته است. طبق استاندارد NFPA 13 هر شیر کنترلی که در مسیر رسیدن آب به اسپرینکلر قرار دارد، بایستی تحت نظارت باشد که برای ساختمان‌های بلند مرتبه (High Rise Building) بایستی به پنل اعلام حریق و یا به سازمان آتش‌نشانی یا محلی که دائما تحت نظارت است، متصل و تحت نظارت باشد. در صورتی که ساقه شیری بر روی stem خود حالت شیاردار نداشته باشد (Groove)، بایستی این شیار ایجاد گردد تا بتوان تمپر سوییچ را بر روی این شیار قرار داد تا در زمان بسته شدن شسیر با تغییر نکان راد سیگنال خطا را به پنل اعلام حریق ارسال نماید.

برای مشاهده نحوه نصب و عملکرد Tamper Switch یا Supervisory Switch ویدئوهای زیر را مشاهده نمایید.

در این ویدیو نیز نحوه نصب تمپرسوییچ و  ایجاد شیار بر روی ساقه شیر را به زبان اصلی مشاهده خواهید نمود.

توجه:
برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق مطابق ضوابط آتشنشانی استان تهران و NFPA 13 (گروه کم خطر، خطر معمولی، پرخطر) به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک و پایپنت کلیک نمایید. 

برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق انبارها مطابق با استاندارد NFPA 13 ویرایش ۲۰۲۲ به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک (کم خطر، خطر معمولی، پرخطر و انبارها (اسپرینکلر روی سقف، اسپرینکلر داخل رک)) کلیک نمایید.

همچنین:
برای مشاهده مطالب آموزشی پمپ‌ های آتش نشانی طبق ضوابط تهران و استاندارد NFPA 20سایت ادوپمپ را مشاهده نمایید (کلیک کنید)

برای مشاهده مطالب آموزشی سیستم اعلان حریق طبق ضوابط تهران و استاندارد  NFPA 72سایت ادوآلارم را مشاهده نمایید (کلیک کنید)