آموزش اطفا حریق، اعلان حریق و تهویه تخلیه و مدیریت دود

محاسبات هد و دبی سیستم اسپرینکلر با نرم افزار اتواسپرینک

در این ویدیو به موضوعات زیر پرداخته می‌شود: (نکته: موارد ذکر شده تیترهای موضوعات صحبت شده در ویدیو است و توصیه ما به شما این است که ویدیو را کامل ببینید، زیرا تمامی مطالب گفته شده در ویدیو به صورت متن نوشته نشده است)

در این ویدیو یاد خواهیم گرفت که در نرم‌افزار اتواسپرینک از مدلی که طراحی کردیم چگونه گزارش محاسبات هیدرولیکی هد و دبی سیستم طراحی شده را به دست آوریم.

برای اینکه بتوان گزارش محاسبات هیدرولیکی هد و دبی سیستم را به دست آوریم باید این مراحل را از قبل در نرم افزار اتواسپرینک انجام داده باشید.

حال اولین قدم رسم رایزر می باشد برای اینکه رایزر را رسم کنید در منوی Tools گزینه Pipe و سپس Continuous را انتخاب می کنیم باید توجه کنید که تمامی ابزارهایی که برای ترسیم سیستم اسپرینکلر نیاز دارید در منوی Tools قرار دارد. با انتخاب گزینه Pipe Continuous نرم افزار منتظر این است که ما نقطه اول را با کلیک چپ مشخص کنیم، سپس برای نقطه دوم در قسمت Input Field عدد مورد نظر را تایپ می کنیم (اعداد را به صورت مختصات کارتزین وارد نمایید، مثلا (۰,۰,۱) حال رایزر ما رسم شده است برای اینکه نرم‌افزار هد و دبی مورد نیاز سیستم را  بدهد، بایستی Supply یا یک منبع تغذیه را به لوله رایزر وصل کرده باشیم.

که در قسمت Tools و زیرمنوی Supply بر روی آن کلیک کرده و آن را در انتهای رایزر قرار می دهیم.

حال باید ناحیه طراحی را ترسیم کنیم، برای ترسیم ناحیه طراحی ما باید قسمت Hydraulic و زیرمنوی Remote Area Boundary بر روی Ok کلیک کنیم.

نکته: در واقع هر آن چیزی که در محاسبات هیدرولیکی نیاز دارید در منوی Hydraulic قرار دارد.

سوال :

رسم ناحیه طراحی به چه معنی است؟

جواب :

یعنی ما به نرم‌افزار می‌گوییم که این تعداد اسپرینکلر در داخل این ناحیه که می‌خواهیم رسم کنیم در زمان حریق باز خواهد شد و نرم افزار اتواسپرینک برای ما هد و دبی را محاسبه می کند و وقتی که ما این گزینه را بزنیم نرم افزار منتظر مشخص کردن نقاط ناحیه طراحی ما خواهد بود.

بعد از ترسیم ناحیه طراحی با دبل کلیک کردن بر روی مرز ناحیه طراحی ما به پنجره تنظیمات ناحیه طراحی هدایت خواهیم شد و در این پنجره گروه خطر، مساحت ناحیه طراحی و ارتفاع سقف، چگالی گروه خطر، S * L و …. قابل تنظیم است.

حال بعد از Ok کردن پنجره تنظیمات یک سری گره محاسباتی (Node Tag) بر روی ناحیه طراحی مشخص می‌شود. این گره‌ها از بدترین اسپرینکلر شروع و تا Supply ادامه پیدا خواهد نمود، طبیعی است که فقط این گره‌ها فقط برای اسپرینکلرهایی است که در دخل ناحیه طراحی قرار دارند.

نکته :

حال برای اینکه این محاسبات را در داخل نرم‌افزار ببینیم بر روی ناحیه طراحی یک کلیک راست می کنیم و گزینه Remote Area Table را می زنیم و یک کلیک چپ کرده و جدول را در خارج از ناحیه طراحی قرار می دهیم. (محلی خارج از پلان ترسیمی). این جدول به ما  فشار و دبی مورد نیاز سیستم را نشان می دهد.

نکته :

برای اینکه این محاسبات هیدرولیکی را به صورت Pdf تحویل سازمان آتشنشانی یا تحویل کارفرما بدهیم، بایستی بر روی ناحیه طراحی کلیک چپ کرده که به حالت انتخاب (رنگ آبی) در آید، سپس از منوی File و زیر منوی Printing و گزینه‌ Hydraulic Report را انتخاب نموده و در پنجره باز شده مواردی که می‌خواهیم در گزارش خروجی باشد را انتخاب می‌کنیم. سپس مسیر ذخیره سازی را انتخاب نموده و نام گزارش خروجی را هم تعیین می کنیم. حال  اگر بر روی گزینه Save کلیک نمایید، گزارش فایل محاسبات هیدرولیکی سیستم اسپرینکلر شما به صورت Pdf  ذخیره خواهد شد.

برای انتخاب صحیح بوستر پمپآتشنشانی به سایت ادوپمپ مراجعه نمایید.

 توجه:
برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق مطابق ضوابط آتشنشانی استان تهران و NFPA 13 (گروه کم خطر، خطر معمولی، پرخطر) به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک و پایپنت کلیک نمایید. 

برای دریافت پکیج آموزشی اطفای حریق انبارها مطابق با استاندارد NFPA 13 ویرایش ۲۰۲۲ به همراه آموزش محاسبات هیدرولیکی با نرم افزار اتواسپرینک (کم خطر، خطر معمولی، پرخطر و انبارها (اسپرینکلر روی سقف، اسپرینکلر داخل رک)) کلیک نمایید.

همچنین:
برای مشاهده مطالب آموزشی پمپ‌ های آتش نشانی طبق ضوابط تهران و استاندارد NFPA 20سایت ادوپمپ را مشاهده نمایید (کلیک کنید)

برای مشاهده مطالب آموزشی سیستم اعلان حریق طبق ضوابط تهران و استاندارد  NFPA 72سایت ادوآلارم را مشاهده نمایید (کلیک کنید)